Uzun Yola Çıkarken Araçta Bulunması Gerekenler

20-08-2021 11:38
Uzun Yola Çıkarken Araçta Bulunması Gerekenler

Uzun Yola Çıkarken Araçta Bulunması Gerekenler

Uzun yola çıkarken araçta bulunması gerekenler aracınız ile; Tatil ziyareti, iş gezisi, yaz tatili, kış tatili gibi farklı planlarla şehir dışı geziler yapabilirsiniz.

Araçta bulunması gerekenler Şiddetli hava koşulları sürüş güvenliğinizi doğrudan etkileyebilir. Yaz aylarında buz oluşumu, kar yağışı gibi durumlar olmadığı ve daha fazla gün ışığından yararlanılabildiği için araba ile seyahatin diğer mevsimlere göre daha güvenli olduğu varsayılabilir. Ancak sıcak havalarda uzun araba yolculuklarının konfor detaylarının yanı sıra güvenlik önlemlerine de dikkat edilmezse can sıkıcı olabileceğini unutmamalısınız.

Her Araçta Mutlaka Bulunması Gereken Önemli Şeyler

İlk Yardım Çantası: Tendirdiode, Band-Aid, Band-Aid, Scissors ve daha pek çok şeyden oluşan bir İlk Yardım Seti, seyahatiniz sırasında yaralanma ve diğer kazalarda işinize yarayacaktır.

Yangın Söndürme Tüpü: Aracınızda oluşabilecek bir yangın durumunda yangın söndürücü hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle yangın söndürücüyü aracınıza acil bir durumda ulaşabileceğiniz bir yere koymalısınız.

Çekme Halatı - araçta bulunması gerekenlerde örneğin aracınız yolda veya çamurda kalmışsa, başka bir aracın onu çekmesi için buna ihtiyacınız olacaktır.

Kriko ve Bijon Anahtarı: Kriko ve bijon anahtarı, bir patlama durumunda hayat kurtarıcı bir rol oynar.

Kamalı Kayma Zinciri: Kamalı Kayma Zinciri, karlı ve buzlu havalarda sarkma ve kaymalara karşı büyük fayda sağlar.

Reflektör: Gece yolda kalmanız durumunda diğer araçların görmesi için en büyük ihtiyacınız reflektör olacaktır. Bu yüzden aracınızda bulundurmalısınız.

Yedek lastik: araçta bulunması gerekenlerden birisi aracınızda patlak lastiğe karşı mutlaka yedek lastiğiniz olmalıdır.

Portatif Lamba ve Yedek Ampul: Özellikle uzun yolculuklarda araçta bulunması gerekenler oldukça kullanışlı olan portatif lamba ve yedek ampul, karanlıkta yolda kalındığında oldukça kullanışlıdır.

Yedek takımlar: tornavida, pense, anahtar vb. Malzemelerin mevcudiyeti, küçük kusurları kolayca düzeltmenize yardımcı olacaktır.

Uzun Yolda Araç Kullanmanın Püf Noktaları

Uzun yolda araç kullanmak için aşağıdakileri uygulamak gerekir.

1. Motoru kontrol edin

2. Aracınızı detaylı muayene ettirin

3. Aracın yasal yükümlülüklerini yerine getirmiş olmalıdır.

4. Rahat giysiler giyin

5. Seyahate çıkmadan önce yeterince uyuduğunuzdan emin olun

6. Her iki saatte bir mola verin.

7. Ne yediğinize dikkat edin

8. Sürüş güvenliğini sağlayın

9. Hız sınırlarına uyun

10. Emin olun

Firmamız piyasa bilgi birikimimiz, dinamik satış kadromuz, deneyimli muhasebe ve finans ekibi ile her noktaya hızla ulaşabilen yaygın dağıtım ağı ile sektörde marka haline gelen firmamız, müşterilerine çözüm sunmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.