Triger Kayışı Nedir? Nasıl Çalışır?

09-09-2021 11:58
Triger Kayışı Nedir? Nasıl Çalışır?

Triger Kayışı Nedir? Nasıl Çalışır?

Triger kayışı nedir? Nasıl çalışır? Eksantrik mili kayışı olarak da bilinen triger kayışı, motor güvenliği ve performansı açısından en önemli parçalardan biridir.

Triger kayışı ömrü de çok önemli bir konudur, çünkü hasar veya kırılma durumunda onarılamaz motor arızası meydana gelebilir.

Triger Kayışını Değiştirmek Ne Kadar Sürer?

Triger kayışının değiştirilmesi, yalnızca kullanım ömrünün sonuna ulaştığında yapılmaz. 3 yıldan daha kısa bir sürede 90.000 kilometre yapıldıysa, triger kayışı kontrol edilir ve sıklıkla değiştirilir. Kısacası 90 bin kilometre veya 3 yıl içerisinde kayışın değişmesi gerekiyor.

Triger Kayışı Koparsa Ne Olur? Nasıl Değiştirilir?

Triger kayışının bakımı düzgün yapılmaz ve zamanında değiştirilmezse, aşınma nedeniyle önce patlamaya yakın bir ses duyulur ve ardından motor durur. Triger kayış kopması Vana zamanlaması bozulur, zamanlama bozulur, vanalar kapanması gerektiğinde açık kalır. Açık valflere pistonlar çarpar ve pistonların çarpması sonucunda hem valfler hem de pistonlar zarar görür. Silindir kapağı ve yanma odalarında, kırılan ve darbe alan parçalardan dolayı hasar meydana gelir. Valf ve pistonların tüm kısımlarında kasılmalar meydana gelir ve bu kasılmaların neden olduğu gerilmeler hasara neden olur.

Zamanlama işaretlerinin doğru hizalandığından emin olun

Yeni kayışı kasnaklara yerleştirin; Zorlamadığınızdan emin olun. Kullanılmış bir kayışı asla yeniden takmayın; Yeni kayışlar için gerginlik değerleri hesaplanır.

Gerginlik ayar cıvatasını yavaşça gevşetin; bu yüzden kemere geri sıçrayacaktır. Gergiyi yerine ayarlarken dikkatli olun. Kemere "vurmamaya" dikkat edin. Gergi yayının sağlam olduğundan emin olun.

Olası kayış genişlemesini ortadan kaldırmak için krank milini en az iki tam tur (normal dönüş yönünde) çevirin ve kayış dişlerinin kasnak oluklarına düzgün şekilde oturduğundan emin olun.

Triger kayış değişiminde gergiyi genişletin ve kemeri araç üreticisinin tavsiyelerine göre yeniden gerdirin. Sürücüde sabit bir voltaj varsa, Gates STT-1 Sonik Voltaj Testi ile voltajı doğrulayın. Gergi ayarını ve pivot cıvatalarını üreticinin tavsiye ettiği tork ayarına sıkın.

Kaldırılan tüm parçaları yeniden takın. Triger kayışıkapağını yeniden takın. Tüm cıvatalar, üreticinin tavsiye ettiği tork ayarlarına göre sıkılmalıdır.

Topraklama kablosunu yeniden bağlayın.

Motoru çalıştırın, ateşleme zamanlamasını kontrol edin ve gerekli ayarlamaları yapın.

Triger Kayışı Fiyatları Ne Kadar?

Triger kayışları araçların marka ve modeline göre farklı tiplerde üretilmektedir. Doğal olarak fiyatlar değişkenlik göstermektedir. Triger kayış fiyatları ortalama fiyatı 70 TL ile 400 TL arasında olan triger kayışı değişimi için yetkili teknik servis ücreti ödemeniz gerekeceğini hatırlatmak isteriz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.