Motosikletlerde Yağ Değişimi Nasıl Yapılır?

16-08-2021 10:13
Motosikletlerde Yağ Değişimi Nasıl Yapılır?

Motosikletlerde Yağ Değişimi Nasıl Yapılır?

Motosikletlerde yağ değişimi nasıl yapılır?Otomobillerde olduğu gibi motosikletlerde de belirli aralıklarla yağ değişimi yapılması gerekir.

Motosiklet yağ değişimi motosikletlerde kullanılan yağlar, motorun tüm hareketli parçası üzerinde ince bir film benzeri tabaka oluşturarak sürtünmeyi ve aşınmayı azaltır. Motorunuzun uzun ömürlü olmasını ve sağlıklı çalışmasını istiyorsanız motosiklet bakımına ve yağ değişimine dikkat etmelisiniz.

Motosikletlerde Yağ Ne Zaman Değiştirilir?

Motosikletin satın alınmasıyla birlikte bir kullanım kılavuzu da dahildir. Broşür, motosikletin servise tabi tutulacağı aralıkları ve kullanılacak yağın türünü açıkça belirtir. Motosikletinizin bakımını bu broşüre göre yapabilirsiniz.

Kullanıma ve çevre koşullarına bağlı olarak motosiklette yağ sızıntısı olabilir. Motor yağı azalttıkça motosiklet yağ değişimi verimi düşer ve arızaya neden olur. Büyük bir arızaya neden olmadan önce yağı seviye çubuğunu kullanarak düzenli olarak kontrol etmelisiniz.

Motosiklet Yağı Nasıl Değiştirilir?

Motosiklet yağ değişimi için öncelikle motosikletinize uygun yeni bir yağa, bir çift eldivene, kullanılmış yağı toplamak için bir kaba, bir yağ filtresine ve bir takım anahtara ihtiyacınız var.

1- Motorunuz soğuksa ısınana kadar çalıştırın. Kapatın ve 5 dakika bekleyin. Motor biraz sıcak olmalıdır. Bu arada, tüm petrol kartelde birikecek.

2- Motorunuzu düz bir zeminde tutunuz.

3- Motorun altındaki yağ boşaltma vidasını bulun.

4- Vidayı sökün ve yağın kabın içine akmasını bekleyin. Vidayı sökerken kutunun içine vidayı düşürürseniz, hemen çıkarmaya çalışmayın. Yağ akışı durduktan sonra alabilirsiniz.

5- Scooter tipi motosikletlerde yağ filtresi yerine buji üzerinde filtre bulunmaktadır. Bu filtreyi dikkatlice temizleyin. Aynı şekilde döndürür.

6- Yağ çubuğunu posterden çıkarın. Yağı dikkatlice kartere boşaltın. Yağ çubuğunu temizleyin ve yağ seviyesini kontrol edin. Çubuk üzerindeki işaret yağ seviyesini gösterecektir.

7- Motorunuzu çalıştırın ve yağlanmasını bekleyin. Bir süre bekledikten sonra yağı tekrar kontrol edin.

8- Motosiklet yağ değişimi yağ filtresi ile motosikletlerinizde her yağ değişiminde filtrenin değiştirilmesi motorunuzun ömrünü uzatacaktır.

Motul Yağlarının Genel Özellikleri

Motul yağları, esas olarak sentetik bazda yağlar geliştirir: toplam yağ salınımının %70'i. Şirketin ürün yelpazesi, belirli araç markaları için çalışması amaçlanan çok özel petrol ürünleri kategorisine sahiptir. Fransız markası, Autocopter Sports dünyasında yaygın olarak bilinir ve Avrupa Çevre Koruma Projesi'nin bir üyesidir.

Motul C4 yağları Off road motosikletleri ve ATV araçları için üretilmiş kremsi, yapışmaz zincir yağıdır. Kum, yağ, çamur ve toz birikintilerini giderir. Zinciri çamurlu ve nemli ortamlarda korur. Tüm zincirlerde kullanılır. Şirketimiz, tüm araç marka ve modellerine ait yüzlerce kaliteli yedek parça markasını bünyesinde bulunduran geniş ürün yelpazesi ile Türkiye'nin en büyük online yedek parça mağazası olma iddiasını sürdürmektedir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.