Araç Radyatörü Bakımı Nasıl Yapılır? Nasıl Temizlenir?

16-12-2021 10:26
Araç Radyatörü Bakımı Nasıl Yapılır? Nasıl Temizlenir?

Araç Radyatörü Bakımı Nasıl Yapılır? Nasıl Temizlenir?

Araç radyatörü bakımı nasıl yapılır? Nasıl temizlenir? Aslında radyatör otomatik radyatör olarak bilinir. Radyatörler araçların olmazsa olmazları arasındadır.

Araç radyatörü araba motorunun hareketlerini kontrol etmek için çok kullanışlıdır. Arabalarda radyatörden suyu alarak araç boyunca bölerek sirkülasyona neden olur. Ve dünyada bu sistemi yapacak başka bir alet daha var. Herkesin bildiği gibi aracın motor kısmında bir silindir vardır. Bu silindirler birbirleriyle sürekli temas halinde olmalıdır. Bu sürtünme muazzam miktarda ısı üretir. Ne yazık ki bu ısı motora da zarar verir. Ancak zarar gördüğü durumlarda sıcaklık normalin üzerine çıkar.

Radyatör Nedir? Radyatör Ne İşe Yarar?

Araçlarımız için vazgeçilmez ve sistematik olarak birincil soğutma cihazı olarak kabul edilen otomobil radyatörü, araç radyatör bakımı otomobil motorunun sıcaklığını kontrol etmenin en etkili yöntemi olarak kabul ediliyor. Çünkü motordan aldığı suyu dolaştırarak inanılmaz geniş bir alana yayan başka bir sistem yok.

Radyatör, maksimum su miktarını kendi tankında tutarak, doğrudan aracın başlangıcından itibaren soğutma işlemini başlatır. Mevcut suyun büyük bir kısmını hava ile temas halinde tutarak aracı 90 derecede tutar. Termostat, bu işlemin sonuçlarını anında sürücü panosuna yansıtır.

Araç Radyatör Temizliği Ne Zaman Yapılır?

Araç radyatör temizliği, araba kullanıcısının her yıl ortalama olarak yapması gereken bir işlemdir. Aracın kullanımına bağlı olmakla birlikte, kireçlenmeler sıklıkla bağımsız olarak ortaya çıkabilir. Bu kireçlenmeler tıkanıklıklardan sonra radyatörün sağlıksız çalışmasına, daha da ilerlerse bozulmalara neden olur. Aracın radyatörü temizlenirken sistemdeki tüm borular temizlenir. Bunun için radyatör temizleme kimyasalı, otomatik radyatör temizleme makinesi kullanılmalıdır.

Araba radyatörü nasıl temizlenir?

Araç radyatör bakımı aracınızı aydınlık, iyi havalandırılan bir alana park edin.

Motor soğuduğunda ve bundan emin olduktan sonra radyatör tahliye vanasını açın ve suyu içeriden boşaltın. Ve vanayı kapatın.

Radyatör kapağını açın ve içine yarım litre temiz su dökün.

Motoru 5 ila 10 dakika çalıştırarak ısınmasına izin verin. İdeal sıcaklığa ulaştıktan sonra motoru kapatın.

Ardından radyatör tahliye vanasını tekrar açın ve kalan suyu tahliye edin.

Otomatik radyatör temizlenene kadar bu işlemi tekrarlayın.

Yıkama işlemi tamamlandıktan sonra radyatörü antifriz ile doldurun.

Kapağı sıkıca kapatın ve son kontrollerinizi yapın.

Arabayı çalıştırın ve sızıntı olup olmadığını kontrol edin.

Araç radyatör bakımı motor bir süre çalıştıktan sonra herhangi bir kaçak yoksa kaputu kapatınız ve kullandığınız aracın ön tarafındaki sıcaklık değerlerini kontrol ediniz.

Radyatörünüzü temiz bir şekilde kullanabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.