Araç Lastik Seçimi Nasıl Yapılır?

23-10-2021 17:01
Araç Lastik Seçimi Nasıl Yapılır?

Araç Lastik Seçimi Nasıl Yapılır?

Araç lastik seçimi nasıl yapılır? Bir araba lastiği seçmek göründüğünden daha zor ve meşakkatli bir iştir. Çünkü lastikler özellikle güvenlik açısından araçların kilit noktalarıdır.

Araç lastiği seçimi, durma mesafesini ve yol tutuşunu önemli ölçüde etkileyen özelliklere sahiptir. Bu nedenle aracınıza hem bütçe hem de teknik olarak uygun olan otomobil lastiği markaları arasından en iyi otomobil lastiği markasının hangisi olduğunu belirli kriterleri göz önünde bulundurarak belirlemeniz gerekir.

Ne Tür Lastikler Var?

Araç lastik seçimi bu konuya farklı açılardan bakmamız gerekebilir. Yani elbette kış lastiği ve yaz lastiği gibi lastikler de var. Ancak farklı lastik türleri de vardır. Bunlara bir göz atalım.

Çapraz Katlı (İç Lastikli) Lastikler

En eski lastik teknolojilerinden biri olan çapraz katlı lastikler, bu ismi iç kısımda çapraz olarak gerilmiş Kord iplikleri sayesinde almıştır. Kauçuklar sertleştirilmiştir. İçinden geçen iplikler sayesinde gücü arttırılmıştır. Bu hasar olasılığını azaltır.

İç Lastiksiz Ve İç Lastikli Lastikler

Tubeless lastiklerde iç lastik bulunmaz. Bunun yerine jantın bağlantı noktaları daha kalın tutularak dirençleri artırılmıştır.

Markaya Göre Lastik Fiyatları

Araç lastik fiyatları her üründe ve her alanda olduğu gibi otomobil lastiği fiyatları da marka ve kaliteye göre değişiklik göstermektedir. Ancak otomobil lastiği fiyatları 400 TL'den başlayıp 1500 TL'ye kadar çıkıyor.

Lastikler Nasıl Saklanmalıdır?

Lastikler dışarıda bırakıldığında, uzun süre (bir ay veya daha fazla) kullanılmadığında yüzeyleri kurur ve yüzey çatlakları oluşur. Araç lastik seçimi bu nedenle lastikler daima serin, kuru, temiz ve kapalı bir ortamda saklanmalıdır.

Lastiği İyice Temizleyin

Lastikler araç içerisindeyken yani sürekli yolla temas halindeyken toza, çamura ve çeşitli kimyasallara maruz kalmaktadır. Arabayı yıkarken veya yağmur yağdığında lastikler de otomatik olarak temizlenir. Ancak depolanan lastiğin bu olasılığı yoktur. Lastiği saklamadan önce iyice temizlenmeli ve bol su ile durulanmalıdır. Sabun veya temizlik kimyasalları kalmadığından ve jantın temiz olduğundan emin olmalısınız.

Lastikli Mi Yoksa Lastiksiz Mi Tutacaksınız?

Araç lastiği değişimi lastiği jantla birlikte uzun süre saklayacaksanız asla yan yana dik olarak yerleştirmeyin. Bu da lastik yükünün araç lastik seçimisadece belirli bir noktasında baskı yapmasına neden olarak zamanla deforme olmasına ve lastiğin dengesinin bozulmasına neden olur. Üst üste koyduğunuz lastiklerin arasına ve zemin ile zemin arasına köpük veya tahta koymak da daha sağlıklı bir depolama şekli oluşturur. Şirketimiz, Türkiye trafiğinde tüm araç marka ve modellerine ait yüzlerce kaliteli yedek parça markasını bünyesinde bulunduran internet üzerinden oto yedek parça satış mağazasıdır.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.