Araç Buzdolabı Nasıl Çalışır?

19-03-2022 14:28
Araç Buzdolabı Nasıl Çalışır?

Araç Buzdolabı Nasıl Çalışır? 

Araç buzdolabı nasıl çalışır? Arabadaki buzdolabı, evimizdeki buzdolabıyla aynı şekilde çalışır. Soğutma sistemi tamamen aynı prensipte sadece kompresör farklıdır.

Araç buzdolabı bir ev buzdolabı gibi bir kompresör, kondansatör, kurutucu, kılcal boru, buharlaştırıcı ve ısı eşanjöründen oluşur. Bazı ürünlerde kondenser fanları bulunur. Ürünler 50 ila 100 gram arasında R134a soğutucu içerir. Bahsedilen soğutucu akışkan ne yanıcı ne de zehirlidir. Kompresör tarafından sıkıştırılan gaz yoğuşturucuya gönderilir ve yoğuşturucudaki gazın ısısı dışarıya verilir. Kondenserin verimini artırmak için fan motorunu kullanarak hava akışını arttırırlar. Özellikle dar alanlarda, küçük hacimli, yüksek verimli kondenserler tercih edilmektedir.

Kondenserden gelen ısı tahliye edildikten sonra gaz halindeki akışkanın basıncı kılcallık ile düşürülür ve evaporatöre taşınır. Evaporatörde düşük basınçlı gaz buharlaşarak ortamdaki ısıyı emer. Ortamdan ısıyı emen gaz halindeki akışkan emme ile kompresöre aktarılır. Kompresördeki basınç tekrar artırılarak kondenser yüksek basınca basılır. Araç buzdolabında bu döngü bu şekilde devam eder. Sistem kapalı sistem olarak çalışmaktadır.

Araç buzdolabı evimizde olduğu gibi 220V 50Hz araba veya araçta olmadığı için alternatif akımla değil 12 veya 24 volt doğru akımla çalışırlar.

Bu kompresörlerde ayrıca çalışma voltajlarını kendi kendine otomatik olarak ayarlayabilen elektronik kart da bulunmaktadır. Bu kart sayesinde giriş voltajı ister 12 Volt ister 24 Volt olsun çalışmasını otomatik olarak ayarlar. Yalnızca mevcut çizim değişir. Kompresör gücü sabit olduğu için 24 voltta 2,5 amper, 12 voltta 5 amper çeker.

En İyi Araç Buzdolabı Modelleri

Araç buzdolabı modellerinden önce yapılacaklar listesi hazırlarken araç buzdolabı adaptörünü de unutmamakta fayda var. Yolculuktan önce sabit elektrikle şarj edilen standart bir araba buzdolabı, 48 saate kadar soğumaya devam edecektir. Araç çalışırken şarj olmaya devam edecek olsa da yolculuk sırasında yanımızda araç buzdolabı şarj kablosu bulundurmanızda fayda var.

Araç Buzdolabı Yalnızca Araç İçinde Mi Kullanılır?

Özellikle yaz aylarında kamp, ​​piknik ve deniz gezilerinin vazgeçilmez unsurlarından biri de araçlar için portatif soğutuculardır. İçecek ve yiyecek depolamak için geniş bir kullanım yelpazesi sunan araç soğutucuları, kamp alanlarında geceleme güvenliği de sağlıyor. Vahşi doğada kamp yapmanın en büyük dezavantajlarından biri kuşkusuz vahşi hayvanlardır. Kapalı kapakları ve koku önleyici özellikleri ile vahşi hayvanları yiyeceklerin ve dolayısıyla bizlerin kokusundan uzak tutmak için çok kullanışlı bir araçtır. Araç buzdolabı fiyatları markadan markaya kaliteden kaliteye farklılık göstermektedir.

Şirketimiz, Türkiye trafiğinde tüm araç marka ve modellerine ait yüzlerce kaliteli yedek parça markasını bünyesinde bulunduran internet üzerinden oto yedek parça satış mağazası olup, bu geniş marka ve ürün yelpazesi ile Türkiye'nin en büyük online yedek parça mağazası olma iddiasını sürdürmektedir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.