Akü Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

03-11-2021 10:01
Akü Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Akü Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Akü bakımında dikkat edilmesi gerekenler Bir aracın en önemli parçalarından biri aküdür. Akü, enerjinin araçta depolanmasını ve gerektiğinde bu enerjinin elektriğe dönüştürülmesini sağlar.

Akü bakımı genellikle kimyasal hücrelerin bağlanmasından oluşur. Bu hücrelerin bir kısmı pozitif, bir kısmı negatiftir. Akü bakımı da çok önemlidir. Akünün uzun ömürlü olması, arızalanmaması ve güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için özen gösterilmelidir. Akü bakımında dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır.

Akü Ömrü Nasıl Uzatılır?

Akü ömrü uzatma elektrik enerjisini kimyasal enerjiye dönüştürerek depolama işlemini yapan bir cihazdır. Aküler veya akım topları olarak da bilinirler. Aracın çalışmasını sağlayan en önemli enerji kaynağı aküdür. Bu nedenle aracın özelliklerine uygun bir akü bakımında seçimi fazlasıyla önem arz etmektedir. Akünün düzenli olarak belirli aralıklarla bakımının yapılması akünün ömrünü uzatır, aküyü bozarak aracın yolda kalmasını engeller ve maksimum akü verimi elde edilmesine yardımcı olur.

Akü Nasıl Değiştirilir?

Aküyü aldığınızda üstünde kullanma kılavuzu ve uygulanış şekli yer alır fakat sizin süre içinde bunu aldığınızı düşünürsek artık kendi başınıza akü değişimi gerekecektirAkünün oldukça yanıcı bir çözümü olduğunu bilmelisiniz, bu yüzden özellikle açık alanda yapmanızda fayda var.

Akünün Değiştirilmesi Gerektiğinden Emin Olun

Aracınızın aküsünü kontrol ederken asla bir gezgin olarak nitelendirmeyin. Aküde çatlaklar varsa çok fazla incelemenize gerek yok çünkü yeni akü sipariş etme zamanı gelmiş demektir. Ancak yine de emin değilseniz, akü terminallerine bakmalısınız. Bazen terminallerdeki korozyon, Akünün düzgün çalışmasını engelleyebilir. Genelde Akü satan yerler bedava yapıyor.

Aküyü Çıkarın

Yeni bir akü aldınız ve eskisini çıkarmanız gerekiyor, bunun için önce vidayı gevşetin ve negatif kafayı ayarlanabilir bir anahtarla çıkarın, sonra bunu pozitif yapmanız gerekir. Aküyü çevirerek çıkarın.

Yeni Akü Takın

Yeni akü alırken doğru seçtiğinizden emin olun ve eski aküyü çıkardığınız yere yerleştirdikten sonra takın, ardından önce artı tarafını sonra eksi tarafını takın. Artık aracınızı çalıştırabilirsiniz. Bu arada telsiz ayarlarınız muhtemelen silinecek ve kodu girerek sıfırlamanız gerekecek.

·         Aküyü araca bağlarken önce artı kutbunu sonra eksi kutbunu bağlamanız gerekir.

·         Aküye su eklerken su seviyesini gösteren kısma dikkat etmeniz gerekmektedir.

·         Bir pili asla tamamen boşalmış halde bırakmayın.

Markaya Göre Güncel Akü Fiyatları

Tüm ürünlerde ve her alanda olduğu gibi akü fiyatları da marka, kalite ve amper değerine göre değişiklik göstermektedir. Ancak otomobil lastiği fiyatları 1000 TL'den başlayıp 3500 TL'ye kadar çıkıyor. Şirketimiz, Türkiye trafiğinde tüm araç marka ve modellerine ait yüzlerce kaliteli yedek parça markasını bünyesinde bulunduran internet üzerinden satışlar yapmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.